27_19.jpg

Konzultant projekta prof. dr. Andreas Haug, Institut für Musikforschung, Julius-Maximilians Universität Würzburg boravio u Zagrebu, u radnom posjetu HAZU i suradnicima projekta

Autorica: Hana Breko Kustura

Prof. dr. Andreas Haug s Instituta za muzikoloska istrazivanja u Würzburgu boravio je od 27. do 29. 3. 2019. u Zagrebu, u radnom posjetu suradnicima projekta IP 6619.

Tom je prilikom voditeljica upoznala konzultanta sa novim i novo pronadjenim i konzultiranim glazbenim izvorima u arhivima Splita, Zadra, Raba, Sinja, te Jerusalema i Napulja. Profesoru Haugu su predstavljeni i  tiskani rezultati rada na projektu u drugoj godini, te aktualni znanstveni radovi predani u tisak. Razvijena je nova strategija rada u narednoj godini u kojoj se planira konkretnim repertoarnim analizama i notnim primjerima uvrstiti hrvatske izvore za glazbu srednjega vijeka u online baze mapiranja europskih glazbenih izvora koje trenutno razvija njegov projekt Corpus monodicum. Poglavita tema dogovora bila je organizacija  znanstvenog okruglog stola u 2020. godini, raspored izlaganja, te raspodjela tema medju suradnicima projekta i pozvanim gostima.

Prof. Haug je dao dragocjene savjete i prezentirao nove smjenice obrade glazbenih izvora srednjega vijeka koje ce akceptirati i primijeniti suradnici IP 6619 projekta u svojim narednim projektnim zadacima.